Prijava

 
 
 

#OstaniZdrav

#OstaniZdrav

30.09.2022

Spoštovani!

Vstopamo v novo študijsko leto z bogatimi izkušnjami in znanjem preteklega študijskega leta, ki je v veliki meri minilo v znamenju epidemije covida-19. Tokrat si vsi skupaj želimo, da bi to študijsko leto potekalo karseda nemoteno in zdravo. Verjamemo in želimo si, da bi s skupnimi prizadevanji in brez nepotrebnih večjih poseganj ter omejitev z upoštevanjem strokovnih priporočil za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV-2 poskrbeli za varno študijsko okolje in za čimbolj neokrnjen in kakovosten potek procesa izobraževanja.

V namen po skupnem sodelovanju in k zmanjšanju tveganja za širjenje virusa SARS-CoV-2 Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) priporoča in poziva, da se upošteva osnovne higienske ukrepe in priporočila za preprečevanje njegovega prenosa in širjenja ter ukrepe za samozaščitno vedenje, pri čemer dodaja, da se vrsta in intenzivnost ukrepov izvajata glede na epidemiološko situacijo.

NIJZ je pripravil posodobljena dokumenta za visokošolstvo in študentske domove:
  - Priporočila higienskih in organizacijskih ukrepov za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2 za celotno polje vzgoje in izobraževanja za leto 2022/23 in
  - Navodila visokošolskim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu za študijsko leto 2022/2023.

Oba dokumenta sta dostopna na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje, na kateri so objavljeni tudi dostopi do drugih pomembnih vsebin izobraževalnega področja.

V znak uspešnega in razumnega sodelovanja, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan posredujeta pismo študentkam in študentom, v katerem jih pozivata, da se upoštevajo priporočila NIJZ, uporabo testov za samotestiranje in mobilne aplikacije #OstaniZdrav. Prosimo, da z dopisom seznanite svoje študente visokošolskega zavoda.

 
 
 
 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Urniki
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 2. stopnje
Program 3. stopnje
Vseživljenjsko učenje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za poslovne in upravne vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 10 (tajništvo)
+386 7 393 00 20 (referat)
Davčna št.: 36593346
Matična št.: 3566358
TR: 0315 0100 0546 151
IBAN: SI56 0315 0100 0546 151
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.