Študijski program - 2. stopnja

Spoštovana bodoča študentka in spoštovani bodoči študent!

Študijski program 2. stopnje Poslovna ekonomija na Univerzi v Novem mestu Fakulteti za poslovne in upravne vede je naravnan aplikativno in raziskovalno. Študente usmerja k poglobljenemu in raziskovalno podprtemu reševanju aktualnih in perečih ekonomskih in poslovnih problemov na globalni in lokalni ravni. Študij zagotavlja potrebno strokovno usposobljenost za delo v gospodarski praksi, praviloma na najzahtevnejših strokovnih, analitskih, raziskovalnih in menedžerskih položajih.

Študiraj na magistrskem programu Poslovna ekonomija, ker:

  • je sodoben raziskovalno-aplikativen študijski program, ki je vpet v lokalno okolje, saj vključuje goste iz gospodarstva,
  • predavajo odlični slovenski in mednarodni strokovnjaki s področja ekonomije in poslovanja,
  • vključuje aktualne vsebine na področju poslovne ekonomije,
  • je mednarodno primerljiv in sledi smernicam razvoja globalnega in lokalnega ekonomskega okolja,
  • nadgrajuje osnovna znanja ekonomskih in poslovnih ved z metodološkimi in znanstvenimi pristopi,
  • sestava programa študentu omogoča, da po lastnem interesu določi širino in globino pridobljenih znanj in kompetenc,
  • zagotavlja učinkovit prenos pridobljenega in teoretičnega znanja v prakso, ponuja znanje za razumevanje širšega gospodarskega in družbenega okolja ter globalizacijskih procesov, poglobljeno razumevanje, raziskovanje in razvoj ter aplikacijo teoretičnih znanj s področja ekonomije, samostojno raziskovalno-razvojno in strokovno delo, kritično razmišljanje in reševanje najzahtevnejših ekonomskih problemov,
  • omogoča aktivno sodelovanje na mednarodni konferenci z možnostjo promocije lastnega znanja, idej in mreženja,
  • omogoča objavo strokovnega prispevka za mednarodni zbornik in s tem objavljanja v strokovnih monografijah.Natančnejše informacije o programu:

Potrebujete dodatne inormacije? Pokličite nas (07/39 30 017) oz. nam pišite (marko.starc@vs-nm.si) in z veseljem vam bomo podali odgovore na vaša vprašanja.

 

 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani (izbriši piškotke). Več o piškotkih.