Prijava

 
 
 

ŠTUDIRAJ BREZ ŠOLNINE - UPRAVLJANJE Z OKOLJEM

14.02.2022

Spoštovani,

z velikim veseljem vas obveščamo, da je Vlada Republike Slovenije na 326. dopisni seji dne 10. 2. 2022 sprejela sklep o izdaji odločbe o dodelitvi koncesije po Razpisu za dodelitev koncesij v visokem šolstvu za izvajanje študijskih programov prve in druge stopnje (Uradni list RS, št. 181/21)

za izvajanje visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje »Upravljanje z okoljem« za kraj izvajanja Novo mesto.

Koncesioniran visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Upravljanje z okoljem bomo razpisali že za študijsko leto 2022/2023. Koncesija je namenjena vpisanim kandidatom za redni študij, ki bodo od naslednjega študijskega leta dalje študirali brez šolnine!

Vpisna mesta

Visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Redni študij Izredni študij
Upravljanje z okoljem – 1. letnik 20 30

 

Postani diplomirana okoljevarstvenica (VS) oz. diplomirani okoljevarstvenik (VS)!

Odločite se za poklic prihodnosti in z bogatim interdisciplinarnim znanjem pomagajte graditi zeleno prihodnost. Upravljanje z okoljem je sodoben študijski program, ki:

  • je vpet v lokalno okolje, saj predavatelji prihajajo iz gospodarstva, predavajo odlični slovenski in mednarodni strokovnjaki,
  • vključuje aktualne vsebine s področja upravljanja z okoljem,
  • je mednarodno primerljiv in sledi smernicam razvoja globalnega in lokalnega okolja,
  • ima sestavo programa, ki študentu omogoča, da po lastnem interesu določi širino in globino pridobljenih znanj in kompetenc,
  • zagotavlja učinkovit prenos pridobljenega teoretičnega znanja v prakso, ponuja znanje za razumevanje širšega okolja ter globalizacijskih procesov, poglobljeno razumevanje, razvoj ter aplikacijo teoretičnih znanj s področja upravljanja z okoljem.

Na fakulteti z izobraževanjem in informiranjem prispevamo h krepitvi okoljske pismenosti prebivalcev in drugih akterjev ter spodbujamo k preudarni rabi prostora in naravnih virov ter krepimo čut za odgovornost pri ravnanju s prostorom in okoljem. Študijski program ponuja sodobne koncepte upravljanja z okoljem ter osvetljujejo tri pomembne tehnološke paradigme: ohranjanje biotske raznovrstnosti in zdravja prebivalcev, krožno ekonomijo ter doseganje trajnostne rabe naravnih virov. Dodiplomski študij s praktičnim izobraževanjem v 3. letniku zagotavlja usposabljanje za takojšnjo uporabo strokovnega znanja, postopkov in poslovnih tehnik v praksi ter zagotavlja pestre zaposlitvene priložnosti.

Diplomanti bodo postali strokovnjaki za trajnostno rabo naravnih virov, ohranjanje in izboljševanje kakovosti okolja, uporabo obnovljivih virov energije, odpravljanje posledic obremenjevanja okolja ter opuščanje uporabe nevarnih snovi in njihovo nadomeščanje. Znanje je mogoče nadgraditi tudi drugi in tretji stopnji.

 
 
 
 
 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Urniki
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 2. stopnje
Program 3. stopnje
Vseživljenjsko učenje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za poslovne in upravne vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 10 (tajništvo)
+386 7 393 00 20 (referat)
Davčna št.: 36593346
Matična št.: 3566358
TR: 0315 0100 0546 151
IBAN: SI56 0315 0100 0546 151
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.