Prijava

 
 
 

Erasmus dan na Univerzi v Novem mestu

Erasmus dan na Univerzi v Novem mestu

15.10.2021

ERASMUS+ - JUST DO IT!

Univerza v Novem mestu je z dogodkom Erasmus + - Just do it! obeležila Erasmus dneve, ki potekajo po vsej Evropi od 14. do 16. oktobra 2021. Predstavnica Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Maja Peharc je poudarila, da je namen Erasmus dnevov s številnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s čimer izboljšujejo kakovost izobraževanja.

Prorektorica za znanstvenoraziskovalno dejavnost prof. dr. Karmen Erjavec je povedala, da so na Univerzi v Novem mestu kljub omejitvam, ki jih je povzročila pandemija covid-19, zadovoljni z individualno mobilnostjo študentov in zaposlenih, še posebej pa s številnimi projekti, med katerimi je najbolj pomemben triletni projekt Well@School o razvijanje večpoklicnega visokošolskega izobraževanja za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja v šolah, ki ga univerza izvaja skupaj s štirimi partnericami pod vodstvom finske univerze.

V letošnjih Erasmus dnevih je v ospredju pozornosti vključenost programa, kar pomeni, da bo bolj dostopen za posameznike z manj priložnostmi, poleg tega pa še krepitev zaveze k zeleni in bolj trajnostni prihodnosti in delovanje v smeri boljše integracije digitalnih tehnologij v izobraževanje, usposabljanje in mladino, je poudarila Sabina Krsnik, koordinatorica mednarodne mobilnosti na Univerzi v Novem mestu.

Študenti, ki so že izkusili mednarodno mobilnost, so ocenili svoje izkušnje kot neprecenljive in so vsem, ki se še odločajo za izmenjavo priporočali, da izkoristijo to priložnost. Poleg tega, da program pokrije stroške izmenjave, slednji omogoča študentom, da vidijo svet, spoznajo nove kulture, spoznajo način študija na drugih univerzah in način dela v tujih institucijah, kar jim doprinese bogate izkušnje, nova prijateljstva, medkulturne kompetence in referenco, ki bo pripomogla k izboljšavi zaposljivosti po končanem študiju, kot je izpostavil David Bertole.

Več informacij dobite pri Sabini Krsnik, sabina.krsnik@uni-nm.si, tel.: +386 7 393 00 21

 
 
 
 
 
 
SPLOŠNO

Univerza v Novem mestu
Knjižnica
E-učilnica

Novice
Dogodki
Konference

O FAKULTETI

Predstavitev fakultete
Organiziranost fakultete
Pravni akti in etični kodeks
Informacije javnega značaja
Raziskovalna dejavnost
Mednarodno sodelovanje
Revija
Kontakt

ŠTUDENTI

Prijava
Referat za študijske zadeve
Urniki
Študijski koledar

ŠTUDIJ

Vpis
Alumni klub
Študentski svet
Karierni center
Tutorstvo
Komisije

ŠTUDIJSKI PROGRAMI

Program 2. stopnje
Program 3. stopnje
Vseživljenjsko učenje

KONTAKTNI PODATKI

Univerza v Novem mestu
Fakulteta za poslovne in upravne vede
Na Loko 2, 8000 Novo mesto
+386 7 393 00 10 (tajništvo)
+386 7 393 00 20 (referat)
Davčna št.: 36593346
Matična št.: 3566358
TR: 0315 0100 0546 151
IBAN: SI56 0315 0100 0546 151
SWIFT: SKBASI2X

  

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.